Το τσίπουρο ρέει άφθονο στα ποτήρια και στις καρδιές…

Πρώτο τσίπουρο σερβίρεται με γαρίδες και καραβίδες, δεύτερο, με πατάτες ψημένες στη χόβολη με φρέσκο βούτυρο, στο τρίτο αστακός και σκουμπρί. Αυτή είναι μια καλή σειρά. Μπορεί να αλλάξει η σειρά, όμως όχι η ποιότητα.

Το τσίπουρο ρέει άφθονο στα ποτήρια και στις καρδιές. Οι σερβιτόροι δεν ρωτούν, μόνο σερβίρουν, οι πελάτες δεν παραγγέλλουν, μόνο τρώνε και πίνουν. Ο καθένας στο ρόλο του. Κουμάντο κάνει μόνο ο ψήστης. Αυτός θα ταιριάξει και τους μεζέδες.

Αυτή είναι η καθημερινότητα του τσιπουράδικου. Κι όταν τα ποτήρια αδειάζουν, πάλι από την αρχή. Είναι από τις μικρές παραδόσεις που κάνουν ξεχωριστό και θελκτικό για τους ταξιδιώτες το Βόλο και ομορφότερες τις στιγμές εκείνων που αποζητούν λίγες ώρες αυθεντικότητας και χαλάρωσης.