Βόλος: Για πολλούς, σίγουρα για όλους τους βολιώτες, η πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας και όχι μόνο…
Στο κέντρο της χώρας, η πόλη που συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα, απλώνει τα πέπλα της αγκαλιάζοντας την πιο όμορφη γωνιά του Παγασητικού κόλπου.
Μισή μόλις ώρα δρόμος χωρίζει τον επισκέπτη του πανέμορφου Βόλου από την υπέροχη παρθένα φύση του βουνού των Κενταύρων, το Πήλιο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, φυσικά, που οι θεοί του Ολύμπου επέλεξαν το Πήλιο ως θερινή τους κατοικία.

Η πόλη που συνδυάζει το όνομά της με τα πασίγνωστα τσιπουράδικα. Δεν υπάρχει επισκέπτης της πόλης που να μην γεύθηκε τους πασίγνωστους εκπληκτικούς βολιώτικους θαλασσινούς μεζέδες, πίνοντας τσιπουράκι, είτε αγναντεύοντας τον καταγάλανο Παγασητικό, είτε ανταμώνοντας την παράδοση σε κάποιο σοκάκι του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.
Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών κάθε είδους Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Μαγνησίας, πήρε την πρωτοβουλία διοργάνωσης ενός προγράμματος προώθησης του γαστρονομικού τουρισμού Μαγνησίας, με στόχο την ανάδειξη και προβολή της διατροφικής ιστορίας της περιοχής και των παραγωγικών δικτύων που λειτουργούν παράλληλα. Το πρόγραμμα αυτό ξεκινάει με αφιέρωμα στα τσιπουράδικα του Βόλου, που σφραγίζουν τη βολιώτικη γαστρονομική ιστορία.
Η γαστρονομία άλλωστε, αποδείχθηκε ως μια ισχυρή πολιτιστική δύναμη, που μέσα από την ποικιλία της, διαμορφώνει πολύτιμους δεσμούς συνοχής μεταξύ των λαών του κόσμου.

Πάμε λοιπόν για τσίπουρα, πάμε για μια χορταστική βόλτα στο γευστικό πλούτο της ψυχής του Βόλου…

Σήμερα το βολιώτικο τσιπουράδικο, της γειτονιάς ή της παραλίας, φιλοξενεί τους πάντες, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, μόρφωση ή κοινωνική τάξη. Οι πάντες, «πνίγουν» τις όποιες διαφορές τους σε μια γουλιά τσίπουρο, απολαμβάνοντας φρέσκους και υπέροχους θαλασσινούς μεζέδες. Στο τσιπουράδικο θα ακούσεις τις έντονες διαμάχες για την πολιτική ή το ποδόσφαιρο, να καταλήγουν σε έντονα γέλια και πειράγματα.
Έμπειροι επαγγελματίες, είναι στη διάθεση κάθε επισκέπτη ώστε να προσφέρουν, με χαμόγελο και καλή διάθεση, μια μεγάλη ποικιλία από μεζέδες ευωδιαστούς που μυρίζουν θάλασσα και που σίγουρα ικανοποιούν κάθε γευστικό γούστο.
Με τέτοιες πρωτοβουλίες, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών κάθε είδους Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Μαγνησίας, επιχειρεί να αναδείξει μια ιδιαίτερη πτυχή κοινωνικής και πολιτιστικής ευαισθησίας που χαρακτηρίζει τις αναγκαιότητες της σύγχρονης καθημερινότητάς μας: Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από το μουντό και γκρίζο χρώμα της κρίσης σε όλους τους τομείς, απαντούμε με το ζωηρό πολύχρωμο φως του ντόπιου πολιτισμού μας.
Ανταμώνουμε με τον πολιτισμό μας, ανταμώνουμε με τις γεύσεις, ανταμώνουμε εμείς οι ίδιοι, ως άνθρωποι, ως δρώντες πολίτες, που αγωνίζονται να αλλάξουν τη ζωή.
Πάμε λοιπόν για τσίπουρα, πάμε για μια χορταστική βόλτα στο γευστικό πλούτο της ψυχής του Βόλου…

Leave a Reply